Плетени рокли за топла зима
Плетените рокли са най-неустоимото модно изкушение този сезон - има за всекиго по нещо, защото са актуални не само тези с по-разчупена визия, но също така и класическите модели. Останалите плетива също са верен съюзник на дамите в студените дни.

Можем да намерим модели в най-различни варианти - вталени, трапец, с права кройка или обемни, като дължината също варира. Най-вървежни тази зима са обемните плетки, комбинации от различни материи, цветни нишки. Може да носите роклите и в комбинация с тесен панталон и жилетки. Голямото разнообразие от стилове, дизайн, цветове и принтове прави плетената рокля подходяща за всеки случай, за офиса или уикенда. Плетените рокли тип овърсайз може да съчетаете с ботуши над коляното. Роклите с дължина до коляното и права кройка или тип молив, съчетани с блейзер, са идеален избор за офиса. Роклите, които пък са по-къси, са удачен избор за вечерта и за срещи с гаджето, казват модните спецове. А ако искате да усетите вибрациите на 70-те, може да ги съчетаете с пухено палто.

Цвят
Водещите цветове, които ни предлагат дизайнерите за зимния сезон, са пастелните нюанси, червеното, лилавото, зеленото, които са в контраст със зимните дни. Плетивата са изработени от ангора, кашмир, мохер и вълна. За разчупване на традиционните пуловери дизайнерите добавят и други материи като кожа, велур, тюл, дантела и коприна. Актуални са геометричните форми, карираните модели и животинските мотиви. В колекциите на модните брандове правят впечатление обемните и дълги жилетки с едра плетка, съчетани с обемни и топли шалове. Актуални са издължените пуловери, които приличат на плетени рокли. Лесно се комбинират с дънки и поли тип молив. Те могат да се носят от всички дами, защото кройката скрива недостатъците на фигурата. Актуални са и моделите с дълбоко деколте или с открити рамене, както и пуловерите с високи яки. За повече екстравагантност някои модели имат декорации от кожа, бродерии и декоративни камъни, мъниста. Пуловера в неутрален цвят в комбинация с клин или дънки може да украсите с шарен шал, а за светлите или шарени пуловери изберете по-дискретен шал. Пуловера с геометрична шарка е най-добре да го съчетавате с дънки. Блузоните също се завръщат, като може да ги комбинирате с клин и високи ботуши.

Дипли
При жилетките този сезон също има голямо разнообразие от стилове и плетки. Актуални са жилетките на дипли, с етномотиви, съчетани с колан. Моделите внасят бохемски шик, може да ги съчетавате с поли, къси панталонки и дънки. Обемната жилетка с големи плетеници може да съчетавате с дънки, а тънка жилетка стои чудесно в комбинация с рокля. Актуални са дългите жилетки, но те не стоят особено добре на по-ниски жени. За ежедневната си визия изберете жилетка с лъскави орнаменти, а за по-строга - съчетайте я с панталон в класическа кройка. Не забравяйте правилото, че дългите жилетки се носят с прав панталон, а късите с широк.

Модните спецове препоръчват, ако не искате да сте от глава до пети в плетиво, да съчетаете пуловера със скини дънки, вместо с вълнен панталон. За по-изтънчен вид добра идея е да се придържате към пуловери в една тоналност, без шарка или с по-малка такава или до пуловери с бродерия. Ако сте фен на колежанската мода, изберете едноцветен пуловер и го съчетайте отдолу с карирана риза.